Online blackjack spelen spelregels

Wanneer we blackjack spelen is het handig de spelregels goed te kennen, in de basis speluitleg staat dat het de bedoeling is 21 punten te halen, of zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen. Heb je meer dan 21 punten dan verlies je sowieso.

Blackjack spelen we tegen de bank die bij blackjack, dealer wordt genoemd. Bij Flash games speel je tegen een computer maar bij Live blackjack speel je tegen een echte dealer. Online blackjack wordt gespeeld met minimaal 1 deck kaarten. De waarde van de kaarten variëren. De Boer, de Vrouw en de Heer zijn ieder 10 punten waard. De Aas is 1 of 11 punten waard. De kaarten 2 tot en met 10 zijn hun eigen waarde waard. Wanneer je met twee kaarten 21 haalt heb je blackjack, dit is het hoogst haalbare puntenaantal in dit spel. Of je met deze kaartencombinatie ook wint, hangt af van de kaarten van de dealer. Hierover lees je later meer. Onderin deze pagina kun je gratis blackjack spelen om te oefenen.Oefen gratis blackjack van goksites

Een blackjack spel spelen

Wanneer we Blackjack spelen voor geld bepaal je eerst de inzet door de fiches op tafel te leggen. Elke tafel heeft een minimum en een maximum inzet. Wanneer de inzet is geplaatst ontvang je twee kaarten van de dealer, en legt de dealer bij zichzelf 1 kaart open en 1 dichte kaart neer.

De dealer vraagt nu of je wilt passen, een extra kaart wilt of wilt verdubbelen. Wanneer je direct een Aas en een kaart met een waarde van 10 hebt ontvangen dan heb je Blackjack. Bij alle blackjack spellen krijg je nu anderhalf keer je inzet uitbetaald, tenzij de open kaart van de dealer een waarde van 10 heeft. Wanneer dit het geval is moet de dealer voor zichzelf een kaart bijtrekken. Wanneer dit een Aas is heeft de dealer Blackjack en is er een gelijk spel met het gevolg dat je alleen je inzet terug krijgt.

Wanneer de dealer als open kaart een Aas heeft zijn er drie mogelijkheden waaruit je kan kiezen, Even money of een Verzekering of de dealer laten spelen.

Kaart
Heb je minder dan 21 punten dan kan je een kaart bijvragen aan de dealer.

Passen
Heb je minder dan 21 punten, maar je wilt geen kaart bijvragen, dan kun je passen en speelt de dealer verder.

Verdubbelen
Wanneer de eerste twee kaarten een puntentotaal hebben van 9, 10 of 11 kun je er voor kiezen om te verdubbelen. Dit betekent dat de inzet wordt verdubbeld en je nog één kaart van de dealer krijgt, daarna kan je niet nog een kaart vragen en gaat de dealer spelen.

Splitsen
Wanneer de eerste twee kaarten dezelfde waarde hebben, kun je ervoor kiezen de kaarten te splitsen. Er worden nu twee stapels gemaakt, de inzet wordt verdubbeld en je krijgt op elke staple een extra kaart zodat je weer speelt met twee kaarten per stapel. Wanneer je twee deAzen splitst krijg je per stapel maar één kaart erbij, hierna gaat de dealer spelen. Met meerdere stapels kun je geen Blackjack halen. Een plaatje en een Aas tellen dan als gewoon als 21 punten. Wanneer de dealer blackjack speelt verlies je met 21 punten.

Verzekeren
Wanneer de open kaart van de dealer een Aas is kun je je verzekeren tegen Blackjack van de dealer. De verzekering kost de helft van je inzet. Haalt de dealer vervolgens Blackjack dan krijg je je volledige inzet terugbetaald.

Even money
Wanneer je blackjack hebt en de dealer als open kaart een Aas heeft, kun je er voor kiezen om niet verder te spelen maar voor Even money te kiezen. Je krijgt dan niet anderhalf keer, maar één keer je inzet uitbetaald.